Grunwerg slipestein 240/1000 Grit kniv
Vis mer produktinformasjon
- En knivslipesten med sklisikker bunn.
- Alle kniver krever riktig pleie, samt riktig sliping og utjevning av kantene som er naturlig deformert.
- Sliping med en stein er den eldste metoden for sliping av kniver, den regnes også som den mest effektive.
- Sliping på en stein anbefales spesielt ved bruk av ensidig slipte kniver, samt tosidige kniver laget av hardere stål. Steinen har en korn på 1000 korn.
- Ved sliping, vær svært forsiktig og følg instruksjonene.
- Fjern steinen fra basen.
- Bløtlegg steinen i vann i 10-15 minutter.
- Plasser den gjennomvåte stenen på den sklisikre basen, og still inn passende slipevinkel.
- Slipevinkelen kan variere avhengig av bladet - for de fleste japanske kniver vil det være 15 grader, og europeisk 20-25 grader, for nøyaktig å opprettholde riktig vinkel kan du bruke guiden/trimmeren til å slipe kniver på en stein.
- Trykk bladet med moderat kraft mot stenen, flytt det frem og tilbake, snu bladet og gjenta en frem og tilbake bevegelse.
- Antall slag skal være det samme på begge sider av bladet.
- Etter sliping, vask bladet i varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel og gni det tørt.
Spesifikasjoner
- Varekode: 5019311947473
- Merke: GRUNWERG